8808_1Ян ван Хелсинг е известен пътешественик, писател и мистик. Той обикаля света в търсене на истината за атлантическото знание,  тайните на Хималаите,  космическите закони, тайното знание на тамплиерите и всичко останало, което остава скрито на пръв поглед за съвременния човек. Той има особени способности и твърди, че от години има телепатична връзка с великият граф Сен Жермен. В „Не пипай тази книга“, писателят цитира една от беседите си с графа. Но преди да ви я представя, ще ви кажа с две думи кой е Сен Жермен.

Граф Сен Жермен е наричан „великият човек на Европа“. В най-известната му биография, излязла на български като част от книгата „Граф Сен Жермен. Животът и мъдростта на възнесения учител„, дело на Изабел Купър-Оукли, авторката твърди, че Сен Жермен изглеждал по един и същи начин в продължение на 100 години, говорил всякакви езици, пътувал чрез мисълта си, хранел бедните и работел, за да запази мира.

Несъмнено графът е една от най-озадачаващите личности в историята. Името му било синоним на тайнственост години наред, а истинската му самоличност е забулена в мистерия и до днес. За произхода му не се знае нищо със сигурност, а смъртта му също е обгърната в тайнственост. Волтер го нарича „мъжът, който знае всичко и никога не умира“.

 

Думите на Сен Жермен към Ян ван Хелсинг

 

helsing„Ти, донякъде, знаеш тайна ми. Тя се казва: „Духът владее материята!“ Това беше и тайната на Исус. Той казваше: „Всекиму ще се случи според вярата му“, и имаше предвид същото.  Ако вярваш, че попадаш винаги на подходящите хора; ако вярваш, че винаги ще си щастлив; ако вярваш, че можеш да ходиш по горящи въглени или да огъваш метални предмети, тогава ще можеш и да левитираш, да накараш пулса ти да замре или да забавиш процеса на обмяната на веществата. Всъщност ти познаваш себе си най-добре.

Не се грижи за нещата от бъдещето, а за настоящия си живот и за това, което срещаш сега; към него трябва да насочиш вниманието си.

Време е да станеш самия себе си. Няма да бъдеш втори Исус или втори Сен Жермен, но ще станеш стопроцентов Ян. Аз не преследвах пътя на Исус или на Буда, или нечий друг, а се водих от моето творческо настояще и еволюирах. Не е нужно да преследваш някого или да повтаряш нечии действия, а да създадеш и да манифестираш собствената си съдба.

Бог не иска последователи, а пионери…

Най-важното, върховният закон, който трябва да знаеш, е: творческата сила е в теб! Използвай я и вярвай в нея. Ако повярваш, всичко ще ти се даде. Това е голямата тайна.

Дали ще постигнеш момента, в който ще си безсмъртен, несметно богат или ще притежаваш висше ниво на съзнание, зависи от теб….

Духовните ти помощници са ти обещали да те водят към твоята цел. Ние винаги показваме най-добрия възможен път, но ти сам трябва да се реализираш. Сам си дошъл на тази планета и сам ще я напуснеш.  Така го е решил Създателят ни. Затова от спиритуална гледна точка всеки човек е призован да измине своя път сам. Той е в състояние да го направи, сам да постигне целта, обожествяването или просветлението. Човек няма нужда от организации или помощни средства, за да постигне абсолютното съзнание – Създателят го е снабдил с всичко…

 Бог се гордее с тези, които не седят със скръстени ръце, а вършат нещо. Защото той иска да се представим добре, както бащите очакват същото от децата си. Колкото повече научаваш за себе си и се опознаваш, толкова повече се учиш да познаваш Бога.“

Advertisements